Frank van Driel exposeert in Kwartaalkast in De Petrus

The Marriage

Het Vughts Museum exposeert elk kwartaal werk van een Vughtse kunstenaar in de ‘kwartaalkast’.  Het gaat om de presentatie in DePetrus van één of meer kunstwerken. Autonoom kunstenaar Frank van Driel (Leiden,1966) vult de kwartaalkast in de komende drie maanden, Hij maakt sinds 2007 voornamelijk eigentijdse stillevens en portretten.

Over zijn werk

In zijn werk verbindt hij verleden, heden en toekomst. Op subtiele wijze zet hij vraagtekens bij actualiteiten rondom natuur, natuurbeheer, voedsel en schaarste met een grote passie voor puurheid. Hierdoor ontstaat gelaagdheid in zijn werk waardoor je telkens weer nieuwe elementen kunt ontdekken. Dit doet hij vooral met behulp van symboliek, beweging en door bewust weg te laten. Hij refereert hierbij graag aan de Vlaamse en Hollandse schilderkunst uit de 17e eeuw juist ook vanwege het lichtgebruik en de gebruikte symboliek.

Frank werkt met name in zijn uit 1424 daterend atelier in ’s-Hertogenbosch. Zijn stillevens fotografeert hij alleen met daglicht. Voor de traditioneel ogende stillevens is de natuur een grote inspiratiebron. Verborgen visuele boodschappen weerspiegelen zijn kijk op de wereld. Met oog voor duurzaamheid en bijzondere details verbinden de serene foto’s verleden, heden en toekomst met elkaar.

Het autonome werk van Van Driel is opgenomen in collecties van bedrijven en private verzamelaars. Daarnaast wordt zijn werk gepubliceerd in magazines en gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen in binnen en buitenland.

Voor meer informatie over Frank van Driel klik hier

Dutch Dilight