Nieuwe Pietertjes speurtocht in DePetrus

Pietertje

De jeugdwerkgroep van het Vughts Museum heeft een nieuwe Pietertjes speurtocht gemaakt. Deze is vanaf woensdag 7 oktober bij de start van de Kinderboekenweek verkrijgbaar aan de ontvangstbalie in DePetrus.  De kosten bedragen € 2,00 .  Het is de tweede Pietertjes speurtocht die gemaakt is. Waar de eerste speurtocht met de naam Pietertjespad allerlei historische plekjes in Vught aandoet, speelt de tweede speurtocht zich helemaal binnen DePetrus af.

Wie is Pietertje ook al weer?

Bij de renovatie van DePetrus werd helemaal boven in de nok van de kerk een grappig poppetje van leisteen ontdekt. Bij de bouw van de Petruskerk is dat poppetje naar alle waarschijnlijkheid door bouwvakkers gemaakt.  Toen DePetrus in 2018 in gebruik genomen werd als ontmoetingscentrum ontstond het idee om Pietertje te bevrijden en hem tot mascotte te maken voor de jeugdactiviteiten van het Vughts Museum in DePetrus.  Niet lang daarna werd er in samenwerking met diverse partijen en met de hulp van veel kinderen het Pietertjespad gemaakt die nog altijd vanuit DePetrus gelopen kan worden.

De nieuwe Pietertjes speurtocht

Onze mascotte Pietertje neemt de kinderen mee langs de vitrinekasten van het Vughts Museum in DePetrus. De kinderen moeten vragen beantwoorden, voorwerpen zoeken, opdrachten maken en tekeningen afmaken. De jeugd  maakt op deze manier op een leuke manier kennis met cultureel erfgoed in hun eigen omgeving en krijgen daar waardering voor.

Na afloop ontvangt ieder kind een boekenlegger en een stempel van Pietertje. Bij deze speurtocht werkt het Vughts Museum onder andere samen met de bibliotheek Huis73 Vught.