Vughts Museum herdenkt Aart van Woensel

Een gedeelte van de tentoonstelling met werken van Aart van Woensel in DePetrus (foto: Vughts Museum)

Begin december 2019 overleed op negentigjarige leeftijd Aart van Woensel, een Vughtse leerkracht en kunstenaar. Van Woensel werd in 1929 in Velsen geboren. Vanaf 1969 woonde hij in Vught. Jarenlang was hij docent geschiedenis, Nederlands en tekenen aan de Reeburg Mavo. Daarnaast tekende en etste hij landschappen, gebouwen en dorpsgezichten. In Vught maakte hij tientallen pentekeningen en aquarellen van bekende Vughtse locaties zoals het Raadhuis, de Vughtse Toren, de Vughtse Heide en de IJzeren Man. Maar er is bijna geen gemeente in Nederland waar hij niet tekende. Veel tekeningen kwamen terecht in boekjes, zoals Vught in tekeningen, Esch in tekeningen en Huisjes van ons moeder, Mariakapellen in Noord Brabant. Honderden van zijn werken schonk Aart van Woensel in de afgelopen jaren aan het Vughts Museum. In 2016 organiseerde het museum in het Gripshuis de tentoonstelling ‘Vughtse Meesters’, met onder andere tekeningen van Van Woensel over Vught. Ter gelegenheid van Van Woensels overlijden wijdt het Vughts Museum in DePetrus een kleine herdenkingstentoonstelling aan deze innemende Vughtse kunstenaar.

Aart van Woensel bij de opening van de tentoonstelling ‘Vughtse Meesters” in het Gripshuis in 2016 (foto: Vughts Museum)

Voor de openingstijden van DePetrus ga naar www.depetrus.nl

De toegang is gratis