Het Vughts Museum pakt de draad weer op

Toen we in februari 2020 Petrusbode 42 verzonden konden we nog niet vermoeden dat we het Vughts Museum in DePetrus korte tijd later zouden moeten sluiten in verband met corona. Een editie waarin we schreven over de toen nog lopende tentoonstelling over kunstschilder en ‘bon vivant’ Reinier Pijnenburg, de cursus Vughtologie die op het punt stond te beginnen, de aankondiging van een lezing over ‘de Zuiderwaterlinie, en de eerste ‘kwartaalkast’ in DePetrus. Helaas verstoorde corona alle activiteiten, ook natuurlijk die van het Vughts Museum in DePetrus. Van de nood een deugd makend liet het Vughts Museum toch van zich horen door de wekelijkse publicatie van één van de Schatten van Vught in het Klaverblad en via de website en social media van het Vughts Museum en DePetrus. Een foto en een verhaaltje over een interessant onderdeel van de collectie van ons museum. Aan de reacties te merken een initiatief dat zeer werd gewaardeerd. Op woensdag 8 juli verscheen hiervan de 15e en laatste in het Klaverblad. In deze Petrusbode kunt u alle afleveringen nog eens rustig nalezen.

Feather Light van Michel Rijk in Kwartaalkast DePetrus

In deze Petrusbode ook een artikeltje over onze nieuwe ‘kwartaalkast’ in DePetrus en aandacht voor de inhoud van het tijdschrift ‘Schatten van Vught’ waarvan recent een nieuw exemplaar verscheen.

Inmiddels kunt u het Vughts Museum in DePetrus weer bezoeken. Wel gelden er nog een aantal coronabeperkingen die u kunt vinden via www.depetrus.nl.

Voor groep van maximaal 8 personen organiseren we ook weer rondleidingen in DePetrus. Ook hiervoor verwijzen wij naar de bovengenoemde website.

Voor een pdf versie van Petrusbode 43 klik hier