Expositie ‘Van Vruuger naor Vandaog” over 66 jaar Dommelbaorzedurp

Bij de viering van het 55-jarig jubileum organiseerde het bestuur van Dommelbaorzedurp een tentoonstelling bij het Vughts Museum dat toen nog in de oude maalderij aan de Taalstraat was gevestigd. Nu, elf jaar verder en dus bij gelegenheid van het 66 jarig jubileum, wordt er opnieuw een expositie ingericht. Ditmaal in DePetrus.

Met veel inbreng van Hofarchivaris Wim de Kroon is een prachtige fotocollage samengesteld die heel overzichtelijk het “ Van Vruuger naor Vandaog” van Dommelbaorzedurp in beeld brengt. In de expositie zijn verder kostuums, attributen en andere Dommelbaorzedurpse snuisterijen te bezichtigen. De vormgeving van deze expositie wordt in samenwerking met het Vughts Museum verzorgd.

Op vrijdag 21 februari vond de opening plaats door burgemeester Roderick van de Mortel en Hoogheid Prins Alfredo XX . De expositie is te zien tot en met het zondag 22 maart tijdens de openingsuren van DePetrus.

Hier een foto-impressie van de opening. De foto’s zijn gemaakt door Cees Ringelberg