Nieuw in Vught? Doe mee aan de gratis cursus Vughtologie

Het vooroorlogse centrum van Vught

Hoe vindt u de weg in uw woonplaats? Welke voorzieningen zijn er in Vught? Waar vindt u de mooiste natuur en de interessante bezienswaardigheden? En wat voor geschiedenis heeft het dorp? Doe mee aan de cursus Vughtologie en maak op bijzondere wijze kennis met uw mooie, nieuwe woonplaats. Gratis voor alle nieuwe inwoners!

De cursus Vughtologie neemt u op lichtvoetige wijze mee door een van de beste woongemeenten van Nederland. We maken u wegwijs met leuke en praktische informatie, u maakt kennis met ons kleurrijke verleden en u leert veel over de schatten van onze natuur. Alles, wat u als nieuwkomer in Vught wilt weten, komt aan bod.

De cursus

De cursus Vughtologie wordt twee keer per jaar gehouden in DePetrus. De komende cursus start in maart en ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 11 maart 19.30 -21.30 uur: Cees Slegers – Wegwijs in Vught
  • Woensdag 18 maart 19.30 -21.30 uur: Henk Smeets – Vught in vroeger eeuwen
  • Woensdag 25 maart 19.30-21.30 uur: Frans Kapteins – Natuur en milieu in Vught

Deelname

U hebt het al door: de cursus Vughtologie is een ‘must’ voor nieuwkomers. Voor hen is deelname dan ook gratis. Dit is mogelijk door een bijdrage van de gemeente. Dus bent u in 2019 of 2020 in Vught komen wonen, dan kunt u kosteloos meedoen. Lees hieronder hoe u zich aanmeldt.

Níet nieuw? Wél welkom

Ook andere inwoners zijn hartelijk welkom bij de cursus, maar van hen vragen we een vergoeding van € 22,50. Dat is voor alle drie de avonden.

Meld u aan

U kunt zich  HIER aanmelden voor de cursus Vughtologie .

De cursus Vughtologie is een co-productie van het Vughts Museum, ABZ en Stichting Erfgoed Vught.