Zoeken naar werk van Charles Joseph Grips

Charles Grips geschilderd door zijn zoon Ernest

Op 18 november 2020 is het 100 jaar geleden dat de beroemde schilder Charles Joseph Grips is  (1825 – 1920) overleden. Deze bijzondere Vughtenaar heeft veel betekend voor Vught. Zo heeft hij alle schilderijen in de Petruskerk vervaardigd.

‘De geheimen van de rozenkrans’ zijn nu nog steeds te bewonderen als je omhoog kijkt. In zijn atelier aan huis, het Gripshuis op Marktveld 3, schilderde hij deze grote werken. Als deze klaar waren werden ze door het raam naar buiten getakeld. Al enige tijd worden er voorbereidingen getroffen voor het maken van een documentaire, een boek en een expositie (eind 2020 in DePetrus) over het werk van deze kunst-schilder. Nu wordt er gezocht naar mensen die een schilderij, aquarel, tekening of foto’s in hun bezit hebben van deze kunstenaar. Het zou mooi zijn als er meer werk naar boven zou komen dat voor dit project gebruikt kan worden. Hebt u info over Charles Joseph Grips? Neem dan contact op met Jan Hogema van Het Gripshuis. info 06-54395681