Herfstwandeling Pietertjespad

Zondag 24 november kun jij tegen een gereduceerd tartief kennis maken met het Pietertjespad in Vught. Voor slechts € 2,- per stuk schaf je de route aan en kun je daarnaast genieten van limonade bij Kasteel Maurick en een warme chocolademelk bij DePetrus. Kom jij genieten van een heerlijke herfstwandeling voor het hele gezin?

Stap voor stap wandel je aan de hand van opdrachten door de historie van Vught heen. Langs DePetrus en het Raadhuis, over de A2 en vervolgens verder langs Kasteel Maurick, het Gripshuis, Gogelhuis en de Lambertustoren. Je ontdekt waarom er een gat zit in de Lambertus , welke beroemdheden er in Vught hebben gewoond en nog veel meer. Met zo’n vijftien opdrachten is de drie kilometer lange route door Vught goed voor zo’n twee uur wandelplezier.

Voor en door kinderen
Voor het Pietertjespad hebben Vughtse kinderen van school De Springplank met het Vughts Museum de route en tekeningen van onderweg gemaakt. Saskia van Oversteeg, een professioneel illustrator, heeft die tekeningen omgezet naar een prachtige routekaart, die je ook nog kunt inkleuren. Het Pietertjespad is gemaakt voor en door kinderen van 4 tot en met 12 jaar, maar iedereen is welkom om de route te wandelen en zich onder te dompelen in de historie van Vught.

Het Pietertjespad in Vught op een andere dag wandelen?
Het Pietertjespad is tijdens de openingstijden van DePetrus verkrijgbaar bij het VVV-informatiepunt. Je koopt de route dan tegen het normale tarief van € 3,- per stuk. Deze prijs is exclusief eten en drinken voor onderweg.

Het Pieterjespad is één van de activiteiten van de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum

Alvast de hartelijke groeten van…………

Pietertje