Voorstelling De dochter van Meijer in DePetrus

Zakboekje van Rudy de Wijs

Pauline Broekema en The Amsterdam Consort gaven op 8 november in DePetrus de  muzikale voorstelling ‘De dochter van Meijer’. Dat gebeurde op uitnodiging van de bibliotheek in het kader van 75 vrijheid.

Pauline Broekema las voor uit haar boek ‘Het uiterste der zee’, dat het verhaal vertelt over de veerkracht en de moed van mensen en laat op indringende wijze herleven wat door de oorlog en de tijd werd weggevaagd. Dit boek ligt aan de voorstelling ten grondslag.

Gerald t’Sas en Pauline Broekema

Na de voorstelling toonden Pauline Broekema en Gerald t’Sas aan het publiek een notitieboekje dat van een gevangene in concentratiekamp Neuengamme was afgenomen en dat Pauline in 2015 had gevonden. In dat boekje zat een foto van de eigenaar en na veel speurwerk wist Pauline te achterhalen wie het was: Rudy de Wijs. Hij is in de oorlog omgekomen. Zij wist ook een familielid op te sporen: Gerald t’Sas uit Vught. Rudy de Wijs was een halfbroer van Gerald.

Voor meer informatie over “de dochter van Meijer” klik hier

Voor een artikel van Pauline Broekema over Rudy de Wijs klik hier

Pauline Broekema in DePetrus