Tentoonstelling laatste oorlogsmaanden in Vught geopend

Burgemeester ontvangt 1ste exemplaar ‘De laatste oorlogsmaanden’.

Onder grote belangstelling werd op zondag 1 september de tentoonstelling over de laatste oorlogsmaanden in Vught geopend. Bij die gelegenheid ontving burgemeester Roderick van de Mortel uit handen van Henk Smeets, voorzitter Vughts Museum, het eerste exemplaar van het boek De Laatste Oorlogsmaanden. Dit boek, geschreven door Henk Smeets en Wieke Schrover, is gebaseerd op dagboeken van Vughtenaren en is te koop bij de Brunavestiging in de Marktveldpassage.

Een speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte film waarin de opmars van de geallieerden richting en door Vught en Cromvoirt wordt getoond, werd meteen met veel belangstelling bekeken.

Vught Viert Vrijheid

Tentoonstelling en boek maken deel uit van een gezamenlijk project van Stichting Erfgoed Vught, het Vughts Museum en het Nationaal Monument Kamp Vught. Een werkgroep van deze instellingen deed de research. Het project valt onder het gemeentelijke programma ‘Vught Viert Vrijheid’.

De tentoonstelling is nog te zien t/m woensdag 30 oktober in DePetrus, Heuvel 4 in Vught.

Openingstijden
  • Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het Vughts Museum wordt op prijs gesteld.