Lezing Michel van de Laar op 5 juni over de restauratie van Vughts cultuurbezit

Rouwbord Christiaan van Beresteyn.

Michel van de Laar is een restaurator in Den Bosch en Amsterdam. Hij werkte vijfentwintig jaar voor het Rijksmuseum. Bekend werd hij bij het brede publiek door het TV-programma ‘Het geheim van de meester’ (AVRO/TROS), waarin beroemde kunstwerken werden bestudeerd en nageschilderd.

In de afgelopen jaren heeft Michel ook kunstwerken in Vught gerestaureerd, bijvoorbeeld voor het Vughts Museum. Een andere restauratie in Vught betrof het rouwbord van mr. Christiaan P. van Beresteyn (1705-1758). Over die restauratie houdt Michel een lezing in DePetrus op woensdag 5 juni, om 19.30 uur. Hij vertelt hoe hij het bord aantrof en over het onderzoek dat nodig was ter voorbereiding van de restauratie.

Rouwborden vertellen veel over de familiegeschiedenis van de overledene. Deze familie die van 1681 tot 1884 eigenaar was van kasteel Maurick twee eeuwen een belangrijke stempel gedrukt op Vught.

Het belooft een interessante lezing te worden! Wie benieuwd is naar dit geheim van de meester, kan zich  tot en met dinsdag 4 juni hier aanmelden