IJzeren Man tentoonstelling verlengd

Expositie verlengd t/m 30 juni

De tentoonstelling in DePetrus te Vught over ‘Badplaats IJzeren Man’ trekt veel belangstelling. Daarom heeft het Vughts Museum besloten de expositie te verlengen tot en met zondag 30 juni.

Het is dit jaar 125 jaar geleden dat op de Vughtse Hei zand werd afgegraven voor het Bossche station en de wijk eromheen (’t Zand). Daardoor ontstond een bosmeer dat al snel gebruikt werd als zwembad. Met foto’s en schilderijen wordt het verhaal verteld over deze toeristische attractie, die al voor de Tweede Wereldoorlog zo in trek was, dat de spoorwegen zelfs een halte vestigden bij het zwembad op de lijn ‘s-Hertogenbosch-Tilburg.

Veel bezoekers halen herinneringen op aan het zwembad en het allang verdwenen hotel ‘De IJzeren Man’. Zwemmen, dansen en – in de winter – schaatsen. De tentoonstelling bevat schilderijen uit de eigen collectie van het museum, maar ook bruiklenen van het Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch. Diverse leden van de familie Slager, maar óók Reinier Pijnenburg, lieten zich door de IJzeren Man inspireren.