Pietertjespad komt eraan!

Pietertje.

Er komt een spannende wandelroute door Vught voor kinderen: Pietertjespad. Deze wordt gemaakt door groep 7 van basisschool De Springplank, het Vughts Museum, Bibliotheek Vught, DePetrus, en Saskia van Oversteeg. Saskia tekent de schatkaart die erbij hoort. Zij is een professionele illustrator uit Vught. Op 7 april konden kinderen in DePetrus met haar mee tekenen.

Het Pietertjespad is vernoemd naar een leistenen popje dat ooit boven in de gewelven van DePetrus tegen een balk is getimmerd. Een kopie van het popje, dat Pietertje is gedoopt, hangt beneden in de kerk tegen een pilaar in de Creatieve Ruimte.

Verwacht wordt dat de wandeling op 18 mei kan worden gelanceerd. Het project wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Vught, Erfgoed Brabant en Plaza Cultura.