Vughtologie Voorjaar 2019 in DePetrus

Het vooroorlogse centrum van Vught

Wie in Vught kwam wonen, moest tot nu toe zelf maar uitzoeken hoe het zat met die nieuwe woonplaats. Hoe vind je er de weg? Waar zijn de voorzieningen die je nodig hebt? Wat heeft Vught voor geschiedenis? En hoe zit het met de natuur om ons heen?

Om antwoord te geven op al deze vragen is een cursus Vughtologie ontwikkeld om ‘nieuwkomers’ in Vught wegwijs te maken. Maar – werd gezegd – waarom zo’n cursus alleen voor nieuwkomers? Er zijn heel wat mensen die hier al lang wonen en óók de cursus zouden willen volgen. Daarom is Vughtologie nu te volgen voor iedereen die interesse heeft.

De cursus is een coproductie van het Vughts Museum, ABZ en Stichting Erfgoed Vught. De lezingen vinden plaats op:

10 april: Cees Slegers ‘Wegwijs door Vught’

17 april: Henk Smeets ‘Geschiedenis van Vught’

8 mei : Frans Kapteijns ‘Natuur in Vught’

De avonden beginnen om 19.30 uur en kosten tesamen 22,50 euro (inclusief koffie of thee). Deelnemers kunnen facultatief ook nog deelnemen aan een wandeling door het centrum van Vught (11 mei, 10.30 tot 12.30 uur) en een fietstocht (18 mei, 10.30 tot 12.30 uur. Kosten 7,50 euro per keer.

Inschrijven kan hier of op het kantoor van ABZ in DePetrus.