Fototentoonstelling “Oogverblindende oorsprong” geopend in DePetrus

Wim van Passel vertelt

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op 3 januari 2019 voor de Vrienden van het Vughts Museum, vrijwilligers van het Vughts Museum en DePetrus werd de fototentoonstelling “Oogverblindende oorsprong” van Wim van Passel geopend.

Na een welkomstwoord door voorzitter Henk Smeets gaf Fiona Zachariasse, directeur van het Natuurmuseum Brabant, een korte inleiding op het werk van Van Passel. Daarna hield Wim van Passel een inleiding over zijn werk dat tot stand is gekomen tijdens negendertig reizen naar het Noord- en Zuidpoolgebied ten behoeve van de Wereld Natuur Fonds Beeldbank. Voor de volledige tekst van zijn lezing klik hier.

Deze tentoonstelling is nog te zien tot en met 28 februari 2019 in DePetrus, Heuvel 4 in Vught.

Lezing

Ter gelegenheid van de tentoonstelling geeft Wim van Passel op 23 januari om 19.30 uur in DePetrus een lezing over zijn poolreizen en zijn werk. De lezing wordt georganiseerd door het Vughts Museum, ABZ en de Bibliotheek. Wie de lezing wil bijwonen, kan zich hier aanmelden of telefonisch bij ABZ:  073 – 657 2000. De kosten zijn € 7,50 per persoon.

Wim van Passel in DePetrus