Vught in de Tweede Wereldoorlog

 

 

Bevrijders in de Taalstraat

Op 25 en 26 oktober 1944 lag Vught in de frontlinie. De bevrijding kwam eraan, maar moest nog bevochten worden. De Duitsers boden verwoede tegenstand. In twee dagen tijd vielen talrijke slachtoffers bij granaatbeschietingen en huis-aan-huisgevechten. Eind 2019 wordt herdacht dat Vught 75 jaar geleden bevrijd werd. Het Vughts Museum wijdt daar een tentoonstelling aan. Maar er komen nog veel meer activiteiten.

Een goed moment dus voor de Stichting Erfgoed Vught om een werkgroep Tweede Wereldoorlog in het leven te roepen, die met het museum gaat samenwerken. Wie lid wil worden van deze werkgroep, kan zich melden. Gezocht wordt naar archiefonderzoekers, interviewers, filmers, schrijvers en mensen die de ontwikkelingen aan het front willen analyseren, van minuut tot minuut. Wie belangstelling heeft, kan zich melden via erfgoedvught@gmail.com. Vermeld je naam en gebruik de code ´WO II´, dan wordt contact met je opgenomen.

Voltreffer op Voorburg