De schoonheid van de Poolzee

Negenendertig reizen maakte de Vughtse natuurfotograaf Wim van Passel naar het Noord- en Zuidpoolgebied ten behoeve van de Wereld Natuur Fonds Beeldbank.

Wim van Passel

Wim van Passel.

Tentoonstelling

Van 3 januari tot en met 28 februari 2019 presenteert het Vughts Museum in DePetrus een tentoonstelling met een selectie van dit poolfotowerk onder de titel ‘Oogverblindende oorsprong’.

Van Passel is gefascineerd geraakt door de combinatie van oogverblindende schoonheid en natuurlijke wreedheid van de natuur in de Poolgebieden. Het bracht hem dichter bij de oorsprong van onze planeet, maar het zorgde er ook voor dat hij meer aandacht kreeg voor de toekomst van de Aarde. Van Passel legde in beide poolgebieden een stilte vast die geen stilte bleek en een leegte die vol verhalen zat.

Lezing

Ter gelegenheid van de tentoonstelling geeft Van Passel op 23 januari om 19.30 uur in DePetrus een lezing over zijn poolreizen en zijn werk. De lezing wordt georganiseerd door het Vughts Museum, ABZ en de Bibliotheek. Wie de lezing wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@abzvught.nl of 073 – 657 2000. De kosten zijn € 7,50 per persoon.

Tentoonstelling Oogverblindende Oorsprong