Lezing over de Vughtse Gilden

Op woensdag 12 december organiseren het Vughts Museum, de Bibliotheek en ABZ een lezing over de Vughts Gilden in DePetrus

De Tradities van de Noord-Brabantse Schuttersgilden gaan al jaren terug en bestaan uit veel meer dan alleen het organiseren van grote festijnen met slaande trommels en vliegende vendels. De Schutterij is een manier van leven, die bijvoorbeeld indrukwekkend tot uiting komt tijdens begrafenissen of crematies met gildeneer. Schuttersgilden bieden gezelligheid, sport en ontmoeting – en dat allemaal gekleurd door allerlei tradities.

Gilde Sint Catharina.

Gilde Sint Barbara/Sint Sebastiaan.

Vanavond vertelt Bert Kluytmans, hoofdman van Gilde St. Catharina meer over het ontstaan van de Gilden, de taken en tradities. In Vught hebben we twee gilden: Gilde Sint Catharina en Sint Barbara/Sint Sebastiaan. En ook hier gaan de tradities zeer ver terug. Bert Kluytmans vertelt u meer over de verschillen en overeenkomst en niet onbelangrijk: het voortbestaan.

Voor praktische informatie en aanmelden klik hier.