7 november: Lezing over Hendrik Verhees, landmeter en politicus

1790 Vught Hendrik Verhees

In het kader van de historische lezingen die maandelijks in DePetrus te Vught worden gehouden is op woensdag 7 november de beurt aan Ruud van Nooijen, die vertelt over Hendrik Verhees (Boxtel 1744-Boxtel 1813). Deze Boxtelse duizendpoot verdiende zijn sporen als landmeter, cartograaf en politicus. In de roerige jaren van de Bataafse Republiek was hij bestuurder (lokaal, provinciaal en landelijk). Verder was hij nog aannemer, architect, vrederechter, waterstaatkundige (1e directeur waterstaat in Noord-Brabant) en bestuurder van de Leen- en Tolkamer ’s-Hertogenbosch. In Vught maakte hij opmetingen van de bestaande kerken en van diverse wegen. Met Verhees krijgt na Gogel, de eerste minister van Financiën, weer een bekende patriot aandacht in de lezingenreeks.

De lezing vindt plaats in Ontmoetingscentrum DePetrus, Heuvel 2 in Vught en wordt georganiseerd door de bibliotheek, Anders Bezig Zijn en het Vughts Museum. Aanvang 19.30 uur. Toegangsprijs 7,50 . Voor vooraf inschrijven en betalen klik hier. Ook is aanmelding vlak voor aanvang van de lezing mogelijk in DePetrus.