Lezingen in DePetrus

Napoleon en Gogel (met blauwe sjerp) in Amsterdam. Collectie Amsterdam Museum

Een keer per maand wordt door Stichting Anders Bezig Zijn, de Bibliotheek en het Vughts Museum in DePetrus een lezing georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen. Sommige lezingen gaan over de geschiedenis van Vught (en Cromvoirt). Op 5 september vertelt dr. Jan Sanders over het Vughtse kartuizerklooster. Op 3 oktober bespreekt dr. Jan Postma ´Gogels vernieuwende rol in een revolutionaire periode´. De in Vught geboren Izaak Gogel was de eerste minister van Financiën van de Bataafse Republiek en het Koninkrijk Holland. De lezing van 12 december gaat over de schuttersgilden van Vught.

De lezingen worden gehouden van 19.30 tot 21.30 uur en kosten 7,50 euro per avond, inclusief een kop koffie of thee. Inschrijven kan via de website (www.abzvught.nl) of op het kantoor van ABZ in DePetrus.