Rondleiding over fort Isabella op zaterdag 1 september

Rondleiding Fort Isabella

Op zaterdag 1 september organiseert de Stichting Fort Isabellakazerne een rondleiding over de geschiedenis van het Fort Isabella, later de Isabellakazerne. Aandacht is er ook voor de rol van het fort tijdens het beleg van Den Bosch in 1629 en voor het roemruchte Regiment Wielrijders, dat op deze kazerne was gelegerd van 1922 tot mei 1940.

De rondleiding duurt ongeveer een uur en eindigt voor het hoofdgebouw van de kazerne. Desgewenst kan daar aansluitend het museum over de Wielrijders worden bezocht (entree 2 euro, tot 18 jaar gratis).

Aanmelden

Deelname aan de rondleiding is gratis. Geef je op door een e-mail te sturen naar info@fortisabellakazerne.nl met vermelding van je naam en het aantal personen dat deelneemt.

De rondleiding start op zaterdag 1 september om 14.00 uur bij de Corps de Garde, het poortgebouw van het fort (met de kanonnen), Reutsedijk 7 in Vught. Bij veel aanmeldingen wordt ook om 15.00 uur een rondleiding georganiseerd.