100 jaar kazerne op Fort Isabella

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de gloednieuwe Isabellakazerne in gebruik werd genomen. Daaraan ging een lange periode vooraf van sloop van het Fort Isabella (1914-1915) en de bouw van het nieuwe kazernecomplex volgens de laatste inzichten (1915-1917).

Op 6 en 7 oktober a.s. wordt van 10.00 tot 17.00 u. het 100 jarig bestaan gevierd met een weekend vol militair re-enactment. Talrijke verenigingen die legereenheden uit deze periode uitbeelden, zullen dan op de Isabellakazerne acte de présence geven. Zo treft u vertegenwoordigers aan van de Bossche Schutterij, het Regiment Wielrijders, de Prinses Irenebrigade, Dienstplicht Koude Oorlogen het nederlands leger in de jaren ’90. Ook worden er bijzondere legervoertuigen getoond waaronder de legendarische Landsverk pantserverkenningswagen, en een radiowagen. Bij elk voertuig, de gevechtsacties, exercities e.d. wordt uitleg gegeven; ook zijn er activiteiten waar de bezoekers (kinderen) bij betrokken zullen worden. Zaterdagmiddag zal het Reünie Orkest Artillerie Trompetter Korps zijn opwachting maken en een concert geven ter ere van dit eeuwfeest. Enkele marktkramen met militaria zullen het evenement compleet maken.

De toegangsprijs bedraagt € 2,50 per persoon waarbij kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis toegang hebben. Alhoewel de kazerne over parkeermogelijkheden beschikt, raden wij u ten zeerste af om met de auto te komen. Verkeersregelaars zullen de beschikbare parkeerplaatsen aanwijzen.

Let u de komende weken op extra aankondigingen van het evenement in de krant, en op internet via facebook een www.fortisabellakazerne.nl/nieuws Komt u ook ?

Adres: Reutsedijk 7, 5264 PC Vught