Honderdvijftig jaar spoor in Vught

Jeugdige bezoekers bij tentoonstelling “150 jaar Spoor in Vught”

Op hetzelfde moment als de opening van DePetrus ging ook een wisseltentoonstelling van start. Op het voormalige priesterkoor wordt stilgestaan bij het feit dat Vught 150 jaar geleden een station kreeg. Op een touchscreen is een treintje te zien, dat door de tijd rijdt. Het publiek kan de snelheid veranderen en door middel van wissels ook de route. Op een ander scherm zijn beelden te zien van Vught uit de tijd waar de trein rijdt: 150 jaar geleden, vóór de oorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, de naoorlogse tijd met veel gesloten spoorbomen en de toekomst met het verdiepte spoor. De tentoonstelling is ontworpen door Studio Louter in Amsterdam. Tot de tentoonstelling behoren ook schaalmodellen van het Vughtse station en andere spoorweghuisjes, vervaardigd door Theodoor van den Heuvel. De tentoonstelling blijkt vooral een jeugdig publiek te trekken; een nieuwe doelgroep voor het museum!

Deze wisseltentoonstelling is nog te zien tot en met 30 juni 2018.