Succesvolle openingsweek

De eerste bezoeker

De week na de opening van DePetrus was een groot succes. De belangstelling van het publiek was enorm. Ik totaal bezochten meer dan 8.000 personen het Ontmoetingscentrum. De eerste bezoeker was de kleinzoon van twee vrijwilligers van het museum, die in de bibliotheek kwam lezen. Hij voelde zich thuis op de groene tribune van de kinderhoek.

Prijsuitreiking kleurwedstrijd

Op diezelfde plek reikten Tineke Beekman en Remonne Sars prijzen uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd, waaraan kinderen van Vughtse en Cromvoirtse scholen hadden meegedaan. Alle inzendingen van de kinderen hingen ondertussen in de Marktveldpassage en andere winkels in het Vughts centrum.

Op zondag 8 april organiseerde het Centrummanagement onder de naam “Proef Vught”  in het Vughtse centrum allerlei activiteiten om DePetrus te verwelkomen. De winkels waren open. Horeca en muziek waren goed vertegenwoordigd en er was een kleine tentoonstelling: in veel etalages hing een foto die liet zien hoe die winkel er vóór de oorlog had uitgezien.

Proef Vught

Tegelijkertijd trad in DePetrus verhalenverteller Eric Borias op. Hij speelde voor de kinderen ´De koning van Katoren´ van Jan Terlouw en later op de dag voor volwassenen ´De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween´ van Jonas Jonasson.

Verhalen verteller Eric Borias

Een ander geslaagd optreden was van oud-TV-coryfee Sonja Barend. Twan van den Brand interviewde haar over haar boek ´Je ziet mij nooit meer terug´, een enerverend verhaal over haar zoektocht naar haar roots en haar in Auschwitz vermoorde vader. Een indrukwekkende avond.

Interview met Sonja Barend