DePetrus gaat open!

Op 7 april a.s. opent Ontmoetingscentrum DePetrus voor het eerst zijn deuren voor het Vughtse publiek. Dan presenteren de Openbare Bibliotheek, het Vughts Museum, Anders Bezig Zijn, de Wereldwinkel en Welzijn Vught zich gezamenlijk. Het Vughts Museum komt met een geheel vernieuwde tentoonstelling over de Vughtse geschiedenis en het Vughtse culturele leven. Daarnaast wordt een tijdelijke tentoonstelling gewijd aan ´150 jaar spoor´. Meer informatie over deze tentoonstelling vindt u hier.

Van 7 tot en met 15 april worden tal van activiteiten georganiseerd: rondleidingen, lezingen, voorstellingen en creatieve doe-activiteiten. Bieb en museum presenteren de ´Vughtse Collectie´ met boeken over Vught en boeken geschreven door Vughtenaren. Voor kinderen wordt een apart programma georganiseerd. Buiten de kerk sluiten ondernemers van het Centrum op zondag 8 april aan bij de Petrusvreugde met eigen presentaties. Een fototentoonstelling in de etalages laat zien hoe het Centrum er 50 tot 100 jaar geleden uit zag. Het totale programma wordt gepubliceerd in het Klaverblad maar is nu al in te zien via de website van DePetrus

Boekje over DePetrus

Ter gelegenheid van de opening van DePetrus schreef Henk Smeets een korte geschiedenis over het kerkgebouw en de dertien jaar die voorafgingen aan de nieuwe levensfase van dit gebouw als ontmoetingscentrum. Het boekje is vanaf 7 april verkrijgbaar bij de Wereldwinkel in de  DePetrus en kost 7,95 euro.