Tentoonstelling “150 jaar spoor in Vught”

Station Vught

Van 7 april t/m 30 juni 2018 houdt het Vughts Museum haar eerste wisseltentoonstelling in DePetrus.

Vught, een idyllisch dorp omringd door prachtige natuur. Toch is het verkeer hier al eeuwenlang levendig, vooral na de opening van Station Vught in 1868. Sindsdien hebben de spoorrails grote invloed gehad op het dorp en de omgeving. Ter ere van 150 jaar spoor in Vught is er in het Vughts Museum een interactieve expositie.

Op een groot scherm kijk je hier uit over een fantasielandschap waarin verschillende tijdvakken uit de geschiedenis en de toekomst van het spoor voorbij komen. Door wissels te bedienen bepaal je langs welke verhalen de digitale trein rijdt en ontdek je spelenderwijs de zegen en vloek van 150 jaar spoor in Vught.

Praktisch

Op 7 en 8 april is de entree gratis

Entreeprijs vanaf 9 april:

  • Volwassenen – 3 euro
  • Kinderen t/m 12 jaar –  1,50 euro