Vughtologie, een cursus voor nieuwkomers

In het afgelopen jaar is proefgedraaid met de cursus Vughtologie. Dit is een programma, bedoeld voor nieuw-komers, nieuwe ingezetenen van Vught, die zo kennis kunnen maken met hun nieuwe woonomgeving. Cees Slegers maakte zijn toehoorders wegwijs in Vught met zijn ingewikkelde wijkopbouw en infrastructuur. Henk Smeets nam zijn publiek mee op een reis door de geschiedenis van Vught en Frans Kapteijns vertelde over de natuur in Vught en de relaties met aangrenzende natuurgebieden. Facultatief konden cursisten ook nog meegaan met een wandeling door het centrum van Vught en een fietstocht door verder weg liggende gebieden. De deelnemers bleken zeer tevreden.

Per 1 januari 2019 komt in de welkomstmap van de gemeente Vught voor nieuwe ingezetenen een bon waarmee zij gratis kunnen deelnemen aan Vughtologie. Alleen de wandeling en fietstocht komen voor eigen rekening. Twee keer per jaar organiseren het Vughts Museum, ABZ en de Stichting Erfgoed Vught de cursus. Nieuwkomers kunnen zich met de bon melden. Anderen kunnen de cursus ook volgen tegen betaling van 22,50. Wandeling en fietstocht kosten elk 7,50. Aanmelding kan gebeuren bij het kantoor van ABZ in DePetrus of klik hier

Data en tijden van Vughtologie worden in het Klaverblad bekend gemaakt. De gegevens van de eerstkomende cursus zijn:

10 april 2019:  Cees Slegers: Vughtologie 1 (DePetrus, 19.30 uur)

17 april 2019:   Henk Smeets: Vughtologie 2 (DePetrus, 19.30 uur)

8 mei 2019:      Frans Kapteijns: Vughtologie 3 (DePetrus, 19.30 uur)

11 mei 2019:     Wandeling Vughtologie (DePetrus, 10.30 uur)

18 mei 2019:     Fietstocht Vughtologie (DePetrus, 10.30 uur)