Schenkingen

Drie jaar is het Vughts Museum nu dicht. Toch weet het publiek het museum nog steeds te vinden. Dat blijkt uit de adviesaanvragen die binnenkomen en uit de schenkingen die regelmatig bij het museum worden afgeleverd.

Erelijst Ons Genoegen.

In de afgelopen tijd waren dat bijvoorbeeld attributen van de Postduivenvereniging ‘Ons Genoegen’. Deze vereniging is onlangs gestopt en is bezig het clubhuis aan de Maarten Trompstraat te verlaten. Vandaar dat foto’s en een erelijst van bestuur en winnaars aan het museum werd geschonken.

Twee eerdere schenkers kwamen met aanvullende schenkingen: Aart van Woensel en zijn familieleden schonken het museum opnieuw werk van deze kunstenaar.

Schilderij van Reinier Pijnenburg.

Verzamelaar Anton van Hedel vulde zijn schenking aan met twee werken van Reinier Pijnenburg. Bijzonderheid: de mand op het schilderij is in het bezit van het museum, een schenking van een nicht van Pijnenburg: Veronica Dénis.