Opsporing verzocht

Opsporing verzocht!

Soms krijgt het Vughts Museum objecten binnen waar niet onmiddellijk duidelijk is wat de relatie met Vught is. Dat gold bijvoorbeeld voor de bronzen kop, die enige tijd terug bij het museum opdook. We weten het nu wel. Het is een portret van een drukker uit Dresden (Duitsland), Ernst Nacke, en stamt uit de dertiger jaren. Het beeld is via familie in Vught terecht gekomen. Omdat het niets met Vught te maken heeft, wordt het niet opgenomen in de museumcollectie.

Een ander onduidelijk object is het hier afgebeelde lepeltje. Dat dit met Vught te maken heeft, is zeker: het is van de afdeling Vught/Den Bosch. Maar van welke club is deze afdeling? Op het lepeltje staat een afkorting: VNH of NVH. Verbond voor Nationaal Herstel, of de Nederlandse Vereniging van Huisartsen? En bestond die ooit al 75 jaar? We weten het niet. Het logo op het lepeltje helpt ons ook niet verder. Dus opnieuw: opsporing verzocht!