Schenkingen

Charles Grips, geschilderd door zijn zoon Ernest.

Charles Grips, geschilderd door zijn zoon Ernest.

Vorig jaar schonk Johanna van Dijk, bewoonster van het Gripshuis, een portret aan het Vughts Museum van Charles Grips, de schilder die meer dan honderd jaar geleden de schilderijen vervaardigde die nog steeds in DePetrus hangen. Het portret werd geschilderd door de zoon van Charles, Ernest Grips. Met Johanna werd de afspraak gemaakt dat het portret in het Gripshuis zou blijven, zolang zij daar zou wonen. Nu ze onlangs verhuisd is, is het portret overgedragen aan het museum. In DePetrus zal dit portret een ereplaats krijgen.

Een ander portret dat onlangs binnenkwam was van acteur/regisseur Jo van Erp, geschilderd door de Bossche kunstenaar Herman Moerkerk. Jo van Erp was lange tijd de regisseur van Hooger Streven, één van de meest succesvolle toneelgroepen van Vught. De toneelvereniging gaf voorstellingen in het parochiehuis aan de Van de Pollstraat.