Rondleidingen

De Gentdijk

De Gentdijk.

Tussen de bedrijven door gaf het Vughts Museum rondleidingen in de kerk. Dat gebeurde bijvoorbeeld op 19 november, toen vrijwilligers van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch een bezoek aan Vught brachten. De helft van hen werd ontvangen op Fort Isabella, de andere helft op Kasteel Maurick en in de Petruskerk. Die groep kreeg van Jo van Dinther en Henk Smeets ook een rondleiding door het Vughtse centrum met als hoogtepunt een bezoek aan de tuin van Sophia’s Villa aan de middeleeuwse Gentdijk die in die tuin nog aanwezig is.

Een bijzondere rondleiding vond op 30 november plaats in de Lambertuskerk en -toren. Leerlingen van Kentalis Talent (groepen 5 t/m 8) kregen verhalen te horen over de Vughtse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog (de plaquettes in de toren) en over de twee middeleeuwse kerken van Vught over de Duitse Orde. Met name de leerlingen van groep 7/8 bleken zich goed te hebben voorbereid en hadden briefjes bij zich met vragen. Na afloop kwam er nog een bedankje binnen van de leerlingen: ‘Bedankt voor de informatie en het was ook echt leuk’, ‘Bedankt dat je wou uitleggen’ en ‘Dank je wel. Nu ben ik weer een stukje slimmer’.