De verwarming brandt!

Gedemonteerde winkeltjes komen aan bij DePetrus.

Gedemonteerde winkeltjes komen aan bij DePetrus.

Wie nu de Petrus binnenstapt, wordt aangenaam verrast: de temperatuur is er behaaglijk. De verwarming brandt en zorgt ervoor dat kou uit de lucht is! Zo wordt het voormalige kerkgebouw stap voor stap ingericht. Overal in de kerk worden draden getrokken voor de toekomstige verlichting en ICT. De lambrisering van de verdieping in de zijbeuken wordt afgetimmerd.

Het Vughts Museum is begonnen met de opbouw van vier winkeltjes, waarin aandacht zal worden besteed aan oude ambachten. In de afgelopen maanden zijn die winkeltjes in het Vlierthonk in elkaar getimmerd. Nu zijn ze als bouwpakket naar DePetrus gebracht om daar weer in elkaar gezet te worden.

De Petrus wordt aangekleed

De Petrus wordt aangekleed.

En zo is nu de laatste fase aangebroken. De belangrijkste klussen in de kerk zijn al geklaard. Ook organisatorisch zijn belangrijke stappen gezet. De Stichting Ontmoetingscentrum DePetrus heeft het beheer van het centrum op zich genomen en gaat de verbindingsschakel vormen tussen de eigenaar (DePetrus BV) en de gemeente aan de ene kant en de gebruikers aan de andere kant. Begin februari wordt het kerkgebouw bouwkundig opgeleverd en wordt op zaterdag 17 februari een open dag georganiseerd. Daarna zijn de gebruikers aan zet om het gebouw in te richten. Het worden spannende maanden!