De olie in de raderen

Pieter Heijmerink (Foto Ben van Amelsfort).

In de artikelenreeks ‘Op naar de Petrus’ in Het Klaverblad was het op 6 december 2017 de beurt aan Pieter Heijmerink, de project- en procesbegeleider, om te vertellen over zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van Ontmoetingscentrum DePetrus.

Vught, eind 2015. De bibliotheek, het Vughts Museum, Anders Bezig Zijn en de Wereldwinkel zijn het eens met elkaar. Zij worden de eerste bewoners van DePetrus. Maar dan… Hoeveel vierkante meters is er beschikbaar voor iedereen? Hoe passen we evenementen in de kerk? Hoe zorgen we ervoor dat er voor alle partijen goede voorzieningen komen? Van een depot voor het Vughts museum tot werkplekken voor het personeel van ABZ? Hoe zit het met openingstijden? Hoe regelen we het beheer van de ruimte? Moeten we straks BTW gaan betalen? Hoe zetten we een structuur op waarbinnen we als gebruikers kunnen samenwerken?

Het Klaverblad, 6 december 2017

Lees hier het volledige artikel.