We krijgen warme voeten in de Petrus

De Petrus

De verbouwing van de Petrus vordert gestaag. In de afgelopen maand werd op een betonnen ondervloer de vloerverwarming aangelegd. Ook de rails werden geplaatst waarop straks de boekenkasten van de bibliotheek en enkele museumvitrines kunnen worden verplaatst om ruimte te maken voor grotere manifestaties. Zo kan het middenschip geheel of gedeeltelijk worden vrijgemaakt.

In de zijbeuken is een insteekvloer aangebracht waarop een verdieping komt waar bedrijven en instellingen kantoorruimte kunnen krijgen. Momenteel wordt hard getimmerd aan de lambrisering.

De bouwactiviteiten moeten begin februari 2018 zijn afgerond. Direct na Carnaval vindt dan een open dag plaats, zodat het publiek de verbouwing kan komen bewonderen. Daarna gaan de bibliotheek, het Vughts Museum, Stichting Anders Bezig Zijn en de Wereldwinkel de ruimte inrichten.