Mariabeeld komt terug naar het centrum

In het centrum van Vught ligt langs de Kapellaan het Lievevrouwenpark. Niets verklaart ter plaatse waarom het park zo heet. Oudere Vughtenaren herinneren zich dat wel. Hier werd na de Tweede Wereldoorlog een kapel neergezet met een beeld van Maria, als dank dat Vught met betrekkelijk weinig schade de oorlog doorgekomen was. De kapel werd afgebroken omdat het gebouwtje té vaak gebruikt werd door verliefde paartjes… Het Mariabeeld verdween naar De Braacken, waar het in de tuin een plaatsje kreeg achter de kapel. Begin september werd De Braacken verkocht aan een projectontwikkelaar. De gebouwen worden te zijner tijd gesloopt om plaats te maken voor woningen. Vandaar dat het Vughts Museum de gemeente heeft gevraagd het Mariabeeld een nieuwe plek te geven in Vught. Dat gaat gebeuren. Het beeld komt terug in het Lievevrouwepark.