Boerderij/klompenmakerij

Boerderij/klompenmakerij
Vlasmeersestraat 19, Vught
–            Open op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
–            Bezichtiging oude machines van de klompenmakerij en foto’s waarop Driek Rijkers demonstreert hoe de machines werden gebruikt.

Weinig mensen weten dat er midden in het centrum van Vught een oude boerderij staat. Het pand is nauwelijks zichtbaar vanaf de straat. In deze boerderij, bereikbaar via de Vlasmeersestraat, was tot in de jaren 60 van de vorige eeuw een klompenmakerij gevestigd.

Klompenmakerij – Vlasmeersestraat

Het bedrijf was van Hendricus (Driek) Rijkers, die het ruim vóór de Tweede Wereldoorlog van Kees Schellekens had overgenomen. De boerderij, een gemeentelijk monument, is nu gesplitst in twee wooneenheden. In het middelste deel was vroeger de klompenmakerij gevestigd. Een aantal machines is nog te bezichtigen.