De winkeltjes groeien in het Vlierthonk

Terwijl Tini Drijvers langzaam maar zeker op gang komt met de inbouw in de Peteruskerk, wordt elders in Vught hard gewerkt aan de inrichting van het nieuwe culturele hart van Vught.

In het Vlierthonk, waar het Vughts Museum zijn noodkantoor heeft, verrijzen op de eerste verdieping de winkeltjes die straks in de Petrus gewijd zullen zijn aan oude ambachten: de schilderswinkel van Van Hooff, de kapperszaak van Van Lamoen, de zadelmakerij van Daamen en een oude timmerwinkel.

Winkelstraatje in aanbouw.

Het timmerwerk is bijna klaar. Daarna worden de winkeltjes geschilderd en ingericht. Een bouwploeg bestaande uit beheerder Jan Brekelmans en de vrijwilligers Karel Heijmans, Menno Schrijver en Gerit Heijmerberg leveren met dit werk een indrukwekkende prestatie!

De bedoeling is om het geheel straks als bouwpakket naar de kerk te brengen om daar te worden opgebouwd.