Op zoek naar Vughtse boeken

Er komt een ‘Vughtse boekencollectie’ in DePetrus. Een werkgroep van de bibliotheek en het Vughts Museum is bezig om een lijst samen te stellen van boeken over Vught en Cromvoirt en van boeken die door Vughtenaren geschreven zijn.

Dat heeft inmiddels geleid tot 318 titels van heel verschillende soorten boeken. Denk bijvoorbeeld aan boeken over geschiedenis, over de natuur of over verenigingen. Boeken over bekende Vughtenaren (de ministers Gogel en Luns, massaregisseur Carel Briels, of voetballer Tahamata). Boeken, geschreven door Vughtenaren, zijn ook heel divers: fotoboeken (Mariëlle van Uitert, Wim van Passel), kinderboeken (Milja Praagman), columns (Cri Stellweg/Saartje Burgerhart), poëzie (Jan van Sleeuwen, Frans Kuipers), reisverhalen (Olaf Tempelman, Cornelius de Jong van Rodenburgh) en wetenschappelijke studies (Nel en Marcel van der Heijden, Cees Slegers).

Vughtse boeken in DePetrus.

De bedoeling is dat de ‘Vughtse’ boeken uit de bibliotheek en het museum worden samengebracht in één collectie. Daarnaast wordt het publiek gevraagd om boeken uit of over Vught, die zij kunnen missen, te schenken. Dat kan door ze in te leveren bij de Vughtse bibliotheek in de Dorpsstraat. Ook Vughtse auteurs wordt gevraagd hun boeken beschikbaar te stellen voor de ‘Vught collectie’ in DePetrus.