Slechtvalk verjaagt de Petrusduiven

Bij de restauratie van DePetrus werd de kerk ontoegankelijk gemaakt voor duiven. Alle openingen werden zorgvuldig dicht gemaakt. Maar daarmee waren de duiven niet verdwenen. Ze bleven in groten getale de buitenkant van de kerk bevuilen, tot ergernis van de Monumentenwacht. Sinds enkele weken zijn echter alle duiven verdwenen.

Slechtvalk in volle vlucht (foto Jan Brekelmans).

Slechtvalk op DePetrus (foto Jan Brekelmans).

Dat komt omdat de DePetrus een nieuwe bewoner heeft: een slechtvalk. Die heeft positie gekozen op de toren van de kerk. De slechtvalk is een grote valksoort, die in duikvlucht een snelheid van 200 kilometer per uur kan bereiken. Een mooie vogel. Duivenliefhebbers zijn minder enthousiast. Op Facebook lieten ze na een week al weten vier wedstrijdduiven kwijt te zijn.