Schenking kerkbank Regina Coeli

De Haarense verzamelaar A. van Hedel heeft in de afgelopen jaren een deel van zijn collectie ondergebracht bij het Vughts Museum. Schilderijen van Knip, Kops, de Slagers, Pijnenburg maar ook allerlei voorwerpen droeg hij over aan het museum. Ook dit jaar kwamen twee schilderijen van Reinier Pijnenburg binnen en bovendien een bank uit de kapel van Regina Coeli.

Bank uit kapel Regina Coeli

Kapel Regina Coeli

Die bank herinnert niet alleen aan de Nonnen van Vught en de pensionaires van dit beroemde meisjesinternaat. Zij herinnert óók aan de grote brand die Regina Coeli trof in 1952. Bewoners, brandweerlieden, soldaten en allerlei vrijwilligers probeerden toen zoveel mogelijk huisraad uit het brandende gebouw te krijgen. Dat kwam terecht op het grasveld vóór het gebouw. Op foto´s van deze operatie is een bank uit de kapel te zien.