Vughts Mannenkoor vereeuwigd

Zondag 5 maart 2017 werd in de Openbare Bibliotheek aan de Dorpsstraat in Vught de tentoonstelling ´Vughts Mannenkoor vereeuwigd´ geopend. De tentoonstelling is vormgegeven door het Vughts Museum.

Het koor begon als Werkmanskring, een onderafdeling van Broederhulp. Dat was een steunfonds dat opgezet was door werknemers van Drukkerij Bogaerts aan de Taalstraat om armlastige collega´s en later ook anderen in Vught te helpen. Behalve het steunfonds kende Broederhulp nog andere activiteiten zoals toneel en zang. Koorzang was een blijvertje.

In 1954 werd de Werkmanskring omgedoopt tot Vughts Mannenkoor en bereikte eind februari 2017 de gezegende leeftijd van 100 jaar. Vier dirigenten leidden gedurende deze eeuw het koor: drie generatie Kroon en tegenwoordig Coen Swinkels.

Oud-dirigent Theo Kroon opende de tentoonstelling na historische schetsen van Henk Beerens en Henk Smeets. De tentoonstelling duurt tot 30 april en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.