Vrijwilligers van het museum bijeen in het raadhuis

Het was een gezellige middag op 16 januari, toen ongeveer 50 vrijwilligers van het Vughts Museum te gast waren op het Vughtse raadhuis.

Ontvangst vrijwilligers in Raadhuis Vught

Henk Smeets deed verslag van een jaar zonder museum, maar met tal van activiteiten. Ook lichtte hij de plannen toe van de inrichting van de Petrus als cultureel ontmoetingscentrum. De eerste ontwerpen van ‘museumeilanden’ (museumopstellingen te midden van de bibliotheek, de Wereldwinkel en Anders Bezig Zijn) werden ook getoond.

Vrijwilligers bekijken depot in DePetrus

Het officiële gedeelte werd afgesloten met de vertoning van de film ‘Vught en het water’ van Ellen van Kempen. Het was een mooie start van het jaar 2017; het jaar waarin het museum hoopt eindelijk weer zijn poorten te kunnen openen.