Geschiedenis Online Prijs voor de beste historische app

“Knooppunt Vught” dingt mee naar de “Geschiedenis Online Prijs 2017”, een prijs voor de beste historische website en app.

Wat is Knooppunt Vught?

“Knooppunt Vught” is een app die de geschiedenis van Vught tot leven laat komen middels verhalen. Deze locatiegeoriënteerde verhalen worden gepresenteerd op de plaatsen waar het er echt toe doet. Men krijgt op de exacte locaties verhalen te horen over de historie, cultuur of natuur. Verhalen komen hierdoor tot leven en kunnen door middel van de techniek “augmented reality” opnieuw in de werkelijkheid worden geplaatst.

Ontdek en beleef

Je ziet ‘m wel, maar hij staat er niet.

Met knooppunt Vught beleef je het verleden en ontdek je Vught op een interactieve manier. Je wordt je bewust van je omgeving, je herkent verdwenen karakteristieke gebouwen op de plek waar deze ooit stonden, of je ontmoet personages uit een ver verleden die je het verhaal van de plek vertellen. Deze app biedt tevens de mogelijkheid om in printed media zoals lokale publicaties over de cultuurhistorie augmented reality ondersteund beeldmateriaal op te nemen. Hierdoor wordt de beleving van het boek vergroot en wordt de lezer geïntrigeerd om de betreffende locaties te bezoeken.

Samenwerkende organisaties en instellingen

Het unieke concept van Knooppunt Vught wordt gedragen door de initiatiefnemers die samen met de erfgoedinstellingen, vrijwilligersorganisaties, lokale MKB en de gemeente Vught een verbinding leggen tussen erfgoed en leisure. De ontwikkeling van interactieve wandel- en fietsroutes vergroten de beleving van het unieke karakter van de dorpen Vught en Cromvoirt. Door gebruikmaking van innovatieve technologie, ontwikkeld door Dutch Rose media, is Knooppunt Vught een dynamische omgeving waarin crowdsourcing en –funding een solide basis blijken.

Stemmen vanaf 9 januari 2017

Na beëindiging van de aanmeldingstermijn op 23 december a.s. zal het vanaf 9 januari 2017 mogelijk zijn om een stem uit te brengen op de historische website of app van uw voorkeur. Tegen die tijd attenderen wij u graag nogmaals op de mogelijkheid om uw stem uit te brengen.