Stichting Erfgoed Vught start met werkgroep 3D

Het laten herleven van het verleden via 3D is momenteel een actueel thema. Niet alleen het Vughts Museum is bezig met het zichtbaar maken van Vught (1629). Ook Ron Jasker is daarmee bezig. Hij maakte in de afgelopen tijd al een reconstructie van Fort Isabella.

https://www.youtube.com/watch?v=gXJWSCVtmNY

Centrum in 3D

Nu wil hij het centrum van Vught anno 1900 in 3D bouwen. De Schoolstraat, de Torenstraat en de Lambertuskerk zijn al klaar. Dit is nog maar het begin. Om de hele historische dorpskern van Vught in 3D te zetten moet nog veel werk worden verricht. Dat gaat gebeuren met een team van vrijwilligers onder de vleugels van de Stichting Lokale Geschiedschrijving van Vught (de uitgever van de Vughtse Historische Reeks).

Samen met het Vughts Museum wil deze Stichting uitgroeien tot een heemkundekring onder de naam Stichting Erfgoed Vught. De werkgroep 3D is de eerste loot aan deze nieuwe stam. Wie affiniteit heeft met ontwerpen en het leuk vindt om een paar gebouwen in 3D te tekenen, kan zich aanmelden. Ga naar de website www.vught3d.nl. Dan word je geholpen om het 3D-programma Sketchup onder de knie te krijgen.