Jaardag vestingbouwkundigen

Op zaterdag 5 november jl.ontving de Stichting Fort Isabellakazerne de landelijke Stichting Menno van Coehoorn op de Isabellakazerne voor hun landelijke contactdag.Ca.60 deelnemers, vertegenwoordigers van landelijke stichtingsbesturen en eigenaren van forten en verdedigingswerken kwamen die dag naar de Isabellakazerne voor een interessant programma waarbij de Isabella, het Bastionder en de parkeergarage Sint Jan werden bezocht.

Inleiding tijdens Jaardag

Bij de aftrap op de Isabellakazerne presenteerde Bas Bevaart de ontstaansgeschiedenis van het fort Isabella tot in de 19e eeuw. Vervolgens gaf Wim Kievits een inleiding op de achtergronden in de internationale politiek en nieuwe defensiezienswijzen die aanleiding hebben gevormd tot de ontwikkeling van de paviljoensbouw, het kazernesysteem waarin de Isabellakazerne is gebouwd tussen 1915 en 1917. Daarna werden nog een aantal rondleidingen verzorgd die voerden langs het poortgebouw, het kazerneterrein en natuurlijk de collectie Wielrijders.

Toen de deelnemers zich aan het einde van het programma weer verzamelden op de Isabellakazerne was men unaniem van mening dat het geboden programma een interessante inkijk had geboden op de ontwikkeling van de defensie van ‘s-Hertogenbosch door de eeuwen.

Met deze gebeurtenis achter de rug bereidt de stichting de collectie Wielrijders weer voor op de winterslaap die zal duren tot 1 april a.s. Groepen die een bezoek wensen te brengen in deze rustperiode worden verzocht een email te sturen aan info@fortisabellakazerne.nl

Voor meer info ga naar www.fortisabellakazerne.nl