Verschijning boek ‘Fort Isabellakazerne, van toen tot straks’

Met de publicatie ‘Fort Isabella Kazerne’ is weer een volgende stap gezet om de bekendheid van de ‘Isabella’ te vergroten. Voor het eerst is met deze publicatie een aanzet gegeven om de 400 jarige geschiedenis van Isabella in een handzaam formaat te beschrijven. Wim Kievits, o.a. voorzitter van de Stichting Fort Issabellakazerne, heeft daarbij dankbaar gebruik gemaakt van een manuscript uit 1934, van de hand van de (leger)kapitein B.P.F. van Driel. Deze militair was als officier verbonden aan het Regiment Wielrijders dat op de Isabellakazerne was gelegerd. Wim Kievits werd op dit manuscript opmerkzaam gemaakt door een oud-adjudant van de Isabellakazerne, Joop van de Voren. Diens bewogen verhalen over de Isabellakazerne en het feit dat Van Driel nooit kon bevroeden dat voor hem een heldenrol weggelegd zou zijn bij de aanval op de brug over de Noord bij Alblasserdam in mei 1940, een gevecht waarbij hij zelf gewond raakte, deden Wim Kievits besluiten om het manuscript uit te geven. Hij heeft hiervoor aanvullende literatuur geraadpleegd en archieven onderzocht zonder daarbij uitputtend te willen zijn. Het boek beschrijft de totstandkoming van het fort Isabella en beschrijft de eeuwen daarna tot en met de plannen voor ‘CittaBella’, de minimaatschappij die de Isabellagroep voor ogen staat. Leuk detail is dat het boek is voorzien van augmented reality. Enkele foto’s zijn scanbaar met de gratis app Knooppunt Vught waardoor films worden vertoond op je mobiel ! Op donderdag 29 september hebben burgemeester Roderick van de Mortel en Tjeerd Saatrube van de Isabellagroep een eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Mannen in het uniform van het Regiment Wielrijders brachten de boeken op de fiets naar de muziekkiosk op Isabella. Het boek is te koop bij Bruna Vught en kost 19.95.