In Memoriam

Het Vughts Museum verloor in de afgelopen maand twee goede vrienden: Joep Chappin en Henk Thissen.

Henk Thissen

Henk Thissen was jarenlang vrijwilliger van het museum. Met grote regelmaat was hij op zondag gastheer in het museum. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het bijhouden van een belangrijke collectie van het museum: de schoolfoto’s. Henk verwerkte regelmatig de namen van leerlingen die door bezoekers werden aangemeld. Henk werd bijna 80 jaar.

Joep Chappin

Joep Chappin was actief in tal van Bossche en Vughtse verenigingen. In Vught was hij bijvoorbeeld ere-hoofdman van het Gilde Sint-Barbara en Sint-Sebastiaan. Voor veel meer instellingen en goede doelen was Joep een pleitbezorger. Dat mocht ook het Vughts Museum ervaren. Dankzij hem kreeg het museum belangrijke schenkingen voor de inrichting in de Petrus. Ook zorgde hij er voor dat portretten van zijn vader en zijn moeder, van de hand van Arnoud Paashuis, aan het museum werden geschonken. Joep is 78 jaar geworden.