Kleine expositie Jeroen Oerlemans in Bibliotheek Vught

Als hommage aan de op zondag 2 oktober in Libië omgekomen oorlogsfotograaf en oud-Vughtenaar Jeroen Oerlemans heeft het Vughts Museum een kleine expositie van zijn werk ingericht in de bibliotheek in de Dorpsstraat in Vught. Hier kan ook een condoleanceregister worden getekend.

Hommage Jeroen Oerlemans

Hommage Jeroen Oerlemans

De tentoonstelling is te bezichtigen in Bibliotheek de Meierij in de Dorpsstraat te Vught, van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 5 november (tijdens de openingstijden van de bibliotheek).

Oerlemans exposeerde in 2013 in het Vughts Museum met een indrukwekkende rapportage over Afghanistan en andere oorlogsgebieden. Een aantal foto’s dat toen geëxposeerd werd, is nu opnieuw tentoongesteld als hommage aan deze gedreven en sympathieke fotograaf. Jeroen Oerlemans was zich ten volle bewust van de risico’s die hij liep. Tegelijkertijd vond hij het belangrijk dat hij met zijn foto’s kon berichten over crisisgebieden en met name over het lot van de burgerbevolking.