Vughts Museum herdenkt Jeroen Oerlemans

Het Vughts Museum is diep geschokt over de dood van oorlogsfotograaf en oud-Vughtenaar Jeroen Oerlemans. Op zondag 2 oktober kwam hij om het leven tijdens zijn werk in Libië. Hij werd het slachtoffer van een scherpschutter.

Oerlemans exposeerde in 2013 in het Vughts Museum met een indrukwekkende rapportage over Afghanistan en andere oorlogsgebieden. Een aantal foto’s dat toen geëxposeerd werd, wordt in de komende maand opnieuw tentoongesteld als hommage aan deze gedreven en sympathieke fotograaf. Jeroen Oerlemans was zich ten volle bewust van de risico’s die hij liep. Tegelijkertijd vond hij het belangrijk dat hij met zijn foto’s kon berichten over crisisgebieden en met name over het lot van de burgerbevolking.

Jeroen Oerlemans (l) en de consul-generaal van Afghanistan in het Vughts Museum bij de opening van de tentoonstelling "Grenzen over/Over grenzen" (2013).

Jeroen Oerlemans (l) en de consul-generaal van Afghanistan in het Vughts Museum bij de opening van de tentoonstelling “Grenzen over/Over grenzen” (2013).

De tentoonstelling is te bezichtigen in Bibliotheek de Meierij in de Dorpsstraat te Vught, van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 5 november (tijdens de openingstijden van de bibliotheek).