Nog meer monumenten

In Vught zijn nog andere monumenten te bezichtigen: Kasteel Maurick (11.00 tot 17.00 uur), de Lambertuskerk (12.00 tot 17.00 uur) en het 100-jarige Huize Bergen 11.00 tot 17.00 uur). Landgoed Huize Bergen biedt ter gelegenheid van het jubileum rondleidingen door de villa, het koetshuis en de bloembinderij. Er zijn demonstraties en activiteiten in het park en de mini-tentoonstelling ‘100 jaar Huize Bergen’.

Links Lambertuskerk, rechts Huize Bergen

Natuurlijk doet ook Nationaal Monument Kamp Vught mee (12.00 tot 17.00 uur). Onder andere is Barak 1b te bezoeken, de laatste originele concentratiekampbarak, met een tentoonstelling over de vier groepen die ooit in Kamp Vught werden ondergebracht: concentratiekampgevangenen, Duitse évacués, naoorlogse geïnterneerden en Molukkers. Ook Zorgpark Voorburg heet belangstellenden welkom. Ieder uur is vanuit Cadeaushop ‘de Brandweerkazerne’ een wandeling mogelijk van 3 kilometer (1,5 uur) over het Zorgpark.

Meer informatie over deze Open Monumentendag in Vught is te lezen op: www.openmonumentendag.nl/gemeente/Vught